Aktuelt

Fremtidens planteproteiner

Et af de nye officielle kostråd er at spise flere grøntsager. Men smagen i alle disse nye plantebaserede fødevarer lever ikke altid op til forbrugernes forventninger. Det primære er fortsat, at det vi spiser skal smage godt og Solina er derfor gået med i et nyt samarbejde med Teknologisk Institut, Københavns Universitet, Chr Hansen og Vestkorn, om at udvikle planteproteiner med forbedret smag, tekstur og næringsværdi for at gøre dem mere attraktive.

Der er mange forbruger der savner kødets umami-smag, når de spiser plantebaserede alternativer, som ofte har en bønneagtig smag. Derfor vil Solina være en aktiv del af samarbejdet om at udvikle planteprodukter med mere umami smag og også gerne give produkterne en fiberstruktur, der minder mere om kødets struktur.

Vi tror rigtig meget på de plantebaserede løsninger som en del af fremtidens mad”, forklarer Erik Horst Schrøder, Head of Commercial BtB, Denmark, Norway and North Atlantic, ”og vi ser gerne et bredt udbud af tilbud til forbrugerne”.

Læs mere om samarbejdet her: Ærter, hestebønner og græs kan blive velsmagende alternativer til kød - Ydelser - Teknologisk Institut

Fokus på sundere fødevarer

Solina har deltaget i en ny undersøgelse af, hvilke løsninger ingrediensbranchen tilbyder til produktion af sundere fødevarer med fokus på lavere salt, sukker og fedt. Undersøgelsen konkluderer, at danske ingrediensvirksomheder har eksisterende løsninger til fødevarer med reduceret sukker-, fedt-, og saltindhold, og at forbrugerne har en god viden om ingrediensernes funktionalitet, men også at det er efterspørgslen, som skal sætte skub i innovationen.

På baggrund af denne undersøgelse var DTI vært for et seminar, hvor resultaterne blev fremlagt og fødevareproducenter og ingrediensbranchen havde mulighed for at diskutere, hvordan vi kan blive bedre til at lave sundere fødevarer i fremtiden.


Solina kan blandt andet tilbyde Saltwell, der reducerer natriumindholdet med 35% uden at give køb på smag og holdbarhed, men derudover kan vi tilbyde kundespecifikke løsninger uanset om det er fedt, sukker eller salt der ønskes reduceret.


Læs mere om undersøgelsen og resultaterne her: Ny rapport: ​Ingredienser til sundere fødevarer – lavere salt, sukker & fedt - Teknologisk Institut

Asiatisk barbeque

Coronakrisen har i høj grad præget 2020 og sat sine begrænsninger for, hvad vi har kunnet gøre. Vi har ikke haft mulighed for at komme på ferierejser til nye, spændende destinationer, og vi savner duften og smagen af det fremmede og eksotiske. I stedet foreslår Solina, at vi bringer verden ind i de danske hjem og præsenterer et nyt range af asiatiske smage.

Konceptet tager udgangspunkt i 3 krydderiblandinger (rubs), 4 saucer/marinader og 2 funktionelle blandinger, der alle kan anvendes på mange forskellige måder og i forskellige doseringer. 


Lad smagen af Asien bringe håb og fornyelse til grillsæsonen 2021.